עורכי דין רפואי
איך לבחור עורכי דין רפואי המושלם בשבילך?
כשמגיעים למקרה בו צריך להיוועץ בעניין איחור באבחון סרטן שד יש לעשות כך בהקדם.כשחווים מצב של טלטלה רגשית יש כאלה שלא ממהרים לבצע מעשים פרקטיים כדי לצאת ממצב זה וחשוב לעשות זאת. יש לשים לב ולשים כובד משקל לבחירת עו”ד המלווה את ההתדיינות המשפטית, תהליך בו מושקעים לא תמיד כיוזמי ההליך. עורך-דין שביכולתו לבצע סדר בבעיה אליה נחשפתם חייב להיות מומחה הבקיא במצב, בתקנות, בהלכות ובחוקים הרלוונטיים. ניתן לשאול ולעיין בחומר, אבל אין זה במקום להתקשר עם מומחה. עו”ד בעל ניסיון ידע להציג את ההלכות המשפטיות והאפשרויות החוק בדרך פשוטה באופן נהיר. בחירת עורך דין, מעבר לתחושת ביטחון, בונה כיוון לפסוע בו ומורידה את חוסר הוודאות. דברים המצטיירים לך כבעלי משקל משפטית אינם לרוב המשמעותיים למשפטן על כן נדרש לעשות תיאום ציפיות. עורך-דין איכותי הוא עו”ד ששם את הצורך המשפטי שלך בחשיבות עליונה. בדומה לרפואה, התמחות בנישה מסויימת בדין לא בהכרח מצביעה על ניסיון בתחום מקביל, ויש לברור מומחה לתחום המשפטי הרלוונטי במקרה שלך. לעתים בוחרים העו”ד אליו רגילים, מבלי לוודא שהתיק בתחום ההתמחות שלו.
הסיבה בגינה ממליצים ליצור קשר עם עורכי דין רפואי מוקדם ככל הניתן
אם הצעדים העיקריים מול בתי הדין יהיו נכונים ומתוכננים, יתרת הצעדים יבנו כהמשכם הישיר. השפעת מצב משפטי סבוך משאירה את אותותיה על כל המשתתפים ושכיח כי גורמת לקצרים בין אישיים שכדאי למנוע. ככל שניגשים אל עורך דין בשלב ההתחלתי יהיה סביר יותר למנוע את כדור השלג של הסיבוכים. טעויות גוררות עלויות, זמן והליכים מיותרים שרצוי להימנע מהם ע”י זהירות לפעולות המשפטיות. היות ומדובר על החיים שלנו או על חיי הקרובים שלנו המושפעים ממעשינו, יש לכנס את מאמצנו במטרה להגיע לדיוק המצופה. על-אף הקושי שיכול להיבנות בניתוח עובדות המקרה, אין לדחות את הפעולות הנדרשות כי יש להגן על הזכויות ולקדמן. פנו בהקדם אל משרד עוה”ד המומחה בנושא עליו אתם תוהים וקבלו מענה מפורט באיזה מקום אתם נמצאים ולאן פניכם מועדות. היצר לדחות דברים הוא רצון טבעי המצוי בכל אדם אך ידוע כי בתחום המשפט חייבים להילחם בו ולבצע את העבודה. דרכך לשינוי המצב המשפטי ומעבר למצב הרצוי הינה יישום כמה פעולות פשוטות.
איך לעשות סדר בבלגן?
נראה כי בכל נושא שנרצה בו הבהרה או הסברים נמצא עורכי דין רפואי שיוכל לכוון את דרכנו. אנו למדנו שעורך דין טוב יודע לפשט את ההסברים ולא לסבכם. עורכי דין רפואי המאמין בדרכו ובצדקת הלקוחות יעשה את הנדרש בשביל להגיע אל התוצאה המיטיבה בהתאם לתיק ובהתאם לנסיבות. מייצג מומחה יעשה את דרכו אל פתרון תוך שמירה על דרכי שלום ועל תקשורת רגועה ככול שניתן. הבנת מהלך העניינים, לא אחת, מרגיעה את מפלס הלחץ ומשנה את פני הדברים. למרות שעורכי הדין מלומדים ומנוסים ולכן מציעים ומייעצים בקשר לפעולות בהתבסס לסיכון המשפטי בסופו של דבר הלקוח בעצמו זה שנוטל את הסיכון ולכן הוא המחליט. מיד שתקבל הסבר בגין הזכויות והחובות שלך במסגרת החוק תוכל להבין באמת את מצבך. במידה וייווצר צורך בייצוג בערכאה שיפוטית, עו”ד המלווה את התיק שלך הוא מי שייצג אותך. באחריותם של עורכי-הדין לשמור על סודיות וחסיון הלקוחות, ניתן לחוש בביטחון, כל שתגדיו יישאר תחת חסיון. לעיתים יש תחושת מבוכה או פחד להודות בפני עורך-הדין בעובדות אישיות, אך קריטי לשמור על שיחה כנה. במידה שעולה תחושת חיבור לעורך הדין יושפע לטובה התיק כולו.
איזה עורכי דין מתאימים למי ומדוע?
מתי שצריכים התייעצות משפטית נדרש לסווג באיזה נושא משפטי מדובר כדי לדעת לאן לפנות. הדרך אשר עליה נמליץ היא לחפש מידע על הנושא לו אנו זקוקים ולראות תחת איזה סוג התמחות הוא משויך. ברגע שמבינים את התחום המשפטי המדובר יהיה ברור יותר להתנהל סביבו ולבצע את הפעולות הנדרשות. אין ספק כי זה שלב קצת מבלבל בעיקר לאנשים שלא היו חלק מסוגייה משפטית כזו או אחרת. כאשר אתם נדרשים למידע מעמיק, תאמו פגישה עם עוה”ד על מנת לגייס לעצמכם את כל הידע בנושא. על מנת לחסוך זמן יקר כדאי כבר בשיחה הראשונה לברר עם עוה”ד במה עוסק תחום ההתמחות שלו והאם הוא כולל טיפול במצבכם. אף על פי שמקצועיות וניסיון משמעותיים מומלץ לא לוותר על יחס אנושי והרגשת נינוחות מול העו”ד.
להגיש תיק בהעדר עורך דין
אדם השוקל לייצג את התיק שלו בהליך משפטי חשוב שידע מה החלטה כזאת כוללת. לרוב כשמישהו חושב לייצג את עצמו אינו חושב כל הניירת הכללוה בהליך, עמידה בלוחות הזמנים וחקירת ההלכות הרבות בנושא. כדאי לדעת כי ישנה אפשרות לקחת עו”ד מייצג ועדיין להישאר ברמת מעורבות גבוהה בתיק שלך. אם המחשבה הייתה לייצג את עצמך בגלל מחסור בכסף יש לדעת כי בתיקים פלילים כמו גם אזרחיים מסוימים בית המשפט ימנה למענך עו”ד. מי המעדיפים לייצג את עצמם, אפילו שבאפשרותם להשקיע בעורכי דין רפואי נדרשים לקחת בחשבון את הסיכוי של החמרת המצב.
לא הלך בניסיון הראשון? תמיד אפשר לנסות פעם שניה
על אף שעל פסק דין אפשרי לערער בזכות, בפועל המחשבה הרווחת שבכל שלב על כל החלטה, ניתן לערער היא לא נכונה כלל וכמה פעמים אינה מתאפשרת. אנשים רבים וגם עו”ד מסתמכים ובונים שבהמשך יוכלו לערער על החלטות כאלו או אחרות וזו טעות. לאור שהבחירה באיזה מסלול לבחור, תלויה בך על עו”ד שלך להדגיש את המצב שלך ואת ההשפעה של כל בחירה. המחשבה על הגשת ערעורים סוחבת איתה לוח-זמנים ארוך יותר והתמרחות שלרוב אינה רצויה לא לעוה”ד וכן לא ללקוחותיו.